Senior Performance Marketing Consultant

Solliciteer nu

Senior Performance Marketing Consultant

Ben jij de Sr. Performance Marketing Consultant die de online performance van onze accounts naar het volgende niveau gaat tillen? Heb jij een bewezen track record op het gebied van performance marketing en droom jij e-commerce? Dan zoeken wij jou!

FULL-TIME · AMSTERDAM

Profielbeschrijving

De rol van mediabureaus verandert in rap tempo. Als 100% onafhankelijk Nederlands bureau is het voor ons belangrijk om te blijven verrassen en innoveren om onze koploperspositie binnen het digitale landschap in Nederland te kunnen continueren. Als Sr. Performance Marketing Consultant draag jij hier dagelijks actief aan bij door de business van onze klanten te laten groeien. Als ervaren senior online marketeer begrijp jij dat om aan de performance doelstellingen te voldoen je niet voor, maar naast je klant moet gaan zitten om de klant en het product/dienst te leren kennen. Hierdoor zal je werkweek zowel op locatie The online company plaatsvinden als op locatie bij de klant.

Je hebt een sterke visie op de gehele online marketingmix en kan van hieruit onze specialisten intern inhoudelijk aansturen om de performance van je klanten naar een volgend niveau te tillen. Je kijkt verder dan alleen advertising en bent actueel op de hoogte de ins & outs op het gebied van e-commerce & e-business. Hierdoor ben je inhoudelijk het eerste aanspreekpunt van een aantal van onze performance klanten.

Je rapporteert aan de Teamlead Performance en werkt nauw samen met de Account Directors, Projectmanagers en diverse specialisten uit het Performance Team. Samen met de verschillende specialisten binnen de klantenteams geef jij inhoudelijke sturing om de performance vraagstukken van onze klanten zo goed mogelijk in te vullen. Uiteraard heb je directe collega’s waarmee je kan sparren over klant vraagstukken en specifieke specialismes.

De volgende werkzaamheden en verantwoordelijkheden vallen binnen jouw takenpakket:

 •  Je bent zakelijk volwassen en vormt een sterke gesprekspartner voor onze klanten  
 •  Je blijft jezelf continue ontwikkelen als expert op het gebied van digital marketing &       media   
 • Je bent verantwoordelijk voor het inhoudelijke resultaat op jouw klanten 
 • Pro-actief campagnemanagement (performance based)          
 • Opstellen van jaarplannen t.b.v. online marketing & e-commerce vraagstukken      
 • Doorrekenen van kosten/ROI/budgetten op kanaal & klantniveau voor hoogst                  haalbare online marketing efficiency
 • Je zorgt voor een correcte en heldere doorvertaling van de klantvraag in de vorm van    een interne briefing      
 • Onderhouden en uitbouwen van klantrelaties

Vereiste kennis en ervaring

Voor deze vacature zijn we echt op zoek naar een inhoudelijk sterke online marketeer. De ideale kandidaat voldoet onder anderen aan de volgende voorwaarden:                               

 • De juiste werkervaring binnen online performance marketing & media.         
 •  Zeer ervaren in Analytic tools en Search & Affiliate Marketing                               
 • HBO(+) werk- en denkniveau.           
 • Sterke persoonlijkheid die de klant kan meenemen in online performance marketing      en daarmee succesvolle resultaten voor de klant kan realiseren         
 • Hoge mate van verantwoordelijkheid: zowel intern als richting de klant.      
 • Goede beheersing van de Engels taal is een must.

Wat bieden wij jou

Je krijgt een belangrijke Sr. Functie binnen een ambitieuze, groeiende organisatie waar je kan samenwerken met de beste specialisten in de markt en met klanten die op het hoogste niveau aan online marketing en media opereren. Je gaat werken in ons pand in Amsterdam aan de Danzigerkade en bij onze klanten op locatie. In jouw functie krijg je naast de hoge mate van verantwoordelijkheid ook veel vrijheid en ondernemerschap in jouw dagelijkse werkzaamheden. En uiteraard horen hier goede primaire / secundaire arbeidsvoorwaarden bij.