Programmatic Specialist

Solliciteer nu

Programmatic Specialist

Ben jij het programmatic zwaargewicht die samen met ons programmatic advertising naar een nog hoger niveau gaat tillen? Heb jij een Audience-first visie en hebben DSP`s & DMP’s geen geheimen meer voor jou? Dan zoeken wij jou!

FULL-TIME · AMSTERDAM

Profielbeschrijving

Het medialandschap veranderd in een steeds sneller tempo, waar thema's als GDPR, Headerbidding en ad fraud hoog op de programmatic agenda staan. Als 100% onafhankelijk Nederlands bureau is het voor ons belangrijk om voorloper te zijn in deze ontwikkelingen en zo voor onze klanten de best mogelijke programmatic marketing invulling te realiseren. Als ervaren senior programmatic specialist ben jij als geen ander op de hoogte van wat er speelt in de markt en weet je steeds de nieuwste mogelijkheden toe te passen op onze campagnes. Je begrijpt ook wat de rol van andere online kanalen zijn binnen het gehele ecosysteem waarmee je in staat bent om programmatic marketing een kanaal overstijgende invulling te geven. Je draagt continue bij aan het kennisniveau en de expertise binnen de organisatie en bij onze klanten. 

Als senior programmatic specialist ben je verantwoordelijk voor de invulling van alle programmatic campagnes van onze klanten. Je werkt hierin nauw samen met de campaign managers maar schakelt ook direct met zowel account directors als de klant. Daarnaast heb je veel contact met de diverse relaties uit de markt zoals o.a. publishers en SSP's waarbij je samenwerkingen aangaat, PMP`s opzet en beheert nieuwe mogelijkheden ontwikkelt. Je krijgt een senior rol binnen het media operations team welke bestaat uit enthousiaste specialisten op het campaign management, social media en programmatic gebied.

De volgende werkzaamheden en verantwoordelijkheden vallen binnen jouw takenpakket

 • Je bent senior in kennis en gedrag en vormt een sterke sparringpartner voor de accountdirectors en campaign managers. 
 • Je bent altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van programmatic buying en het online media landschap.
 • Je bent verantwoordelijk voor de training en ontwikkeling van onze junior programmatic specialisten.
 • Je adviseert op de, voor de klant beste, programmatic strategie op waarbij je samenhang vindt in andere kanalen.
 • Je maakt cijfermatige sterk onderbouwde analyse waar je je adviezen op baseert.
 • Je bent verantwoordelijk voor het inhoudelijke resultaat op alle programmatic campagnes
 • Je bent directe contactpersoon van de publishers, DSP’s en SSP’S

Vereiste kennis en ervaring 

Voor deze vacature zijn we op zoek naar een ervaren programmatic specialist. De ideale kandidaat voldoet onder anderen aan de volgende voorwaarden:

 • De juiste werkervaring binnen programmatic buying
 • Zeer ervaren met DSP`s zoals Doubleclick en Adform maar ook met diverse Analytics en data tools. Ervaring met DMP’s is een belangrijke pre.
 • HBO(+) werk- en denkniveau en een goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal is een must.
 • Bekend met het publisher landschap in Nederland en zij ook met jou, je weet de juiste mensen en inventory te vinden.
 • Altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de markt op programmatic gebied.
 • In staat tot complexe analyses en je kunt de vertaalslag maken van data naar concrete adviezen.
 • Hoge mate van verantwoordelijkheid: zowel intern als richting de klant.
 • Daarnaast kun je je vinden in deze kernwoorden: Intelligent, vindingrijk, communicatief sterk, assertief, motiverend, senioriteit, collegiaal.  

Wat bieden wij jou

Je krijgt een belangrijke functie binnen een ambitieuze, groeiende organisatie waar je kan samenwerken met de beste specialisten in de markt en met klanten die op het hoogste niveau aan online marketing en media opereren. Je gaat werken in ons pand in Amsterdam aan de Danzigerkade en bij onze klanten op locatie. In jouw functie krijg je naast de hoge mate van verantwoordelijkheid ook veel vrijheid en ondernemerschap in jouw dagelijkse werkzaamheden. En uiteraard horen hier goede primaire / secundaire arbeidsvoorwaarden bij.

Solliciteren

Herken jij jezelf in bovenstaande profiel, dan horen we heel graag van je!